onsdag 30. november 2011

Luer(as)

Bloggingen har desverre gått litt i stå i høst, men i dag har jeg hatt opprydning i strikketøyet. Måtte ha en oversikt på hvilke julegaver som er ferdig, og hva som skal gis til Kirkens Bymisjon (les gjerne mer om "Lys i mørket" på Hobbyklubben sin side). Fant også bilder av noen luer som ble strikket for noen mnd siden..

Først ut er Spidermanlue. Den første strikket jeg i bursdagsgave til en gutt på 4. La opp 96 masker på pinne 2,5 med Rubin. Strikket 10 runder ribb før jeg skiftet til pinne 3 og startet på mønsteret. Den ble passe i størrelse, men litt baggylue:


(og ja, Pjokken har på seg sauekostymet.. ;))

Gjorde enda et forsøk, med strammere strikkefasthet men samme garn. Strikket foret først: la opp 118 masker på pinne 3. Strikket litt over 2 inches. Økte på neste runde til 128 masker. Strikket 1 runde. Byttet til pinne 3,5 og strikket en runde rett, 1 runde vrang og begynte så på mønsteret.


Det var litt pirk å sy fast foret, men den kjennes utrolig god og varm ut. Må være en av de beste luene i denne storm-tiden!
Lua var tiltenkt en nevø som snart blir fire, men selv om jeg strikket to halve prøveluer så ble den for stor. Så da blir den med til Kirkens Bymisjon :)

Neste ut er en Blånisselue! Morsom og strikke, og synes den ble utrolig fin! Strikket etter den "nye" oppskriften fra Nille: rettstrikk og uten brett. Strikket i blånissegarn, mørk spettet farge.Har ogå strikket en PacMan lue fra Arne & Carlos. Her var visst strikkefastheten min helt på trynet, for den ble diger! (selv om jeg brukte samme garn og pinner som de andre A&C-luene)


Kult mønster da!

Får håpe luen kan varme en som trenger det :)

Videre er det diverse luer strikket uten mønster. Må ha noe enkelt å strikke på når andre prosjekter stopper opp.

Disse luene går også til Kirkens Bymisjon.

Nå var luene rydda. I neste omgang blir det halser og sjal :D


Blogglisten

5 kommentarer:

Signe sa...

Så mange flotte luer!!! Synes ekstra om den med PacMan :-))

Renathe sa...

Wow skikkelig lue ras ja!! :) Mye fint og blånisselua var kjempefin! :)

enel sa...

Kan tenke meg det blir mange fornøyde mottakere av disse luene!

Torill sa...

Så fine luer du har laget, og det er et veldig godt formål du gir dem til og. Er sikker på at de kommer til å bli godt brukt :)

StrikkeDolla sa...

så flott gjort av deg å strikke til bymisjonen!!
Og luene ser fantastiske ut! Likte også spesielt godt pac-man luen! har ikke sett den før. er det et nytt hefte fra A&C?